Mere ro i hverdagen - med nervesystemet og Læringspyramiden som fundament

Skal vi arbejde tættere sammen?

 

Flere skoler, dagtilbud og specialtilbud har kontaktet os for at høre, hvordan vi kan hjælpe med at skabe mere ro og balance i børnenes hverdag. For at gøre det hele lettere at overskue, har vi lavet et overblik over de to skræddersyede forløb, vi tilbyder jer, der er dagtilbud, skole eller en hel kommune.

Her tager vi udgangspunkt i vores grundlæggende metoder: Læringspyramiden og Legemodellen, sammen med viden om nervesystemet, så vi kan støtte børns trivsel på alle niveauer.

 

Kontakt os - og få mere at vide. Er du interesseret i at vide mere om, hvordan vi kan hjælpe dig og dine børn? Kontakt os for personlig rådgivning - se HER hvordan.

Forløb 1: Kommunale satsninger – BevægelsesMENTOR Uddannelsen


Dette forløb er for kommuner, der ønsker at implementere et fælles sprog og praksis omkring nervesystemet på tværs af kommunen. Vi tilbyder vi en struktur, der favner både dagtilbud og skoler. Forløbet vil typiske strække sig over et års tid.

  • Kick-off Workshop (3 eller 6 timer):
    Hele forløbet starter med en fælles kick-off workshop. Her introduceres nervesystemets betydning for læring, motorik og sanseintegration.

  • Bevægelsesmentoruddannelsen, Del 1 – Fokus på læringsfundamentet:
    Deltagerne går dybt ind i arbejdet med nervesystemet, motorik og sanser både i forhold til børnene og sig selv. Vi arbejder teoretisk og praktisk med børns forudsætninger for læring gennem de 3 moduler. Læs mere om uddannelsen via dette LINK.

  • En 2-dages praktisk workshop, hvor vi arbejder med alle facetter i praksis.

  • Bevægelsesmentoruddannelsen, Del 2 – Fokus på det psykiske, sociale og det kognitive:
    Med Læringspyramiden som model, dykker vi ned i, hvordan vi kan arbejde med børns psykiske, sociale og kognitive udvikling. Særligt arbejdet med Legemodellen bringes i spil, hvor vi ser på, hvordan man bedst understøtter børn med særlige behov. Læs mere om uddannelsen via dette LINK.

  • Deltagerne har mulighed for at aflevere en opgave baseret på en case fra praksis og dermed opnå en certificering som BevægelsesMENTOR. Læs mere om certificeringen via dette LINK.

  • Afrunding og implementering i hverdagen:
    Vi mødes live til en sidste samling, hvor vi samler op på erfaringerne og perspektiverer til det videre arbejde med at fortsætte forankringen i hverdagen.

 

Resultat:
Med forløbet har vi skabt en fælles platform for læring og et stærkt sprog omkring nervesystemet på tværs af kommunens dagtilbud og skoler.

Læs herunder om vores forløb hos Guldborgsund Kommune, hvor vi uddannede 50 BevægelsesMENTORer over et år.

Pernille Tuxen, ergoterapeut og kommunens projektleder fortæller om sin oplevelse efter at have deltaget på det skræddersyede forløb om BevægelsesMENTOR Uddannelsen:

"Igennem ét år har vi certificeret 50 Bevægelsesmentorer i Guldborgsund kommune på tværs af vuggestuer, børnehaver og skoler efter at have deltaget på et skræddersyet forløb hos Motorikcenter. Forløbet kombinerede online moduler med fysiske workshops, hvor teori blev omsat direkte til praksis i hverdagen.

Kursisterne har opnået stor viden om, hvordan nervesystemet påvirker børns evne til at lære, og har fået redskaber til at planlægge målrettede aktiviteter gennem den unikke legemodel. Sammenkoblingen af teori og praksis har sikret, at deltagerne nemt kan anvende det lærte i deres daglige arbejde.

Vi i Guldborgsund Kommune har især værdsat den tætte sparring og den trygge læringsramme, som Charlotte har skabt. Det har givet deltagerne mulighed for at udvikle sig i eget tempo, hvor der er plads til den enkelte med en forståelse og anerkendelse af, at kursisterne er forskellige steder i deres læringskurve.

Uddannelsen har givet os et fælles fagligt fundament og et netværk af BevægelsesMENTORer, der fremadrettet vil styrke bevægelsesindsatserne i dagtilbud og skoler. Vi er meget tilfredse med forløbet, som har levet op til vores forventninger og givet os værdifulde værktøjer til det pædagogiske arbejde. TAK."

Forløb 2: Dagtilbud og skoler: Fælles sprog og forankring


Hvis du kommer fra et enkelt dagtilbud eller skole, tilbyder vi et målrettet forløb, der arbejder med at forankre viden med udgangspunkt i Læringspyramiden, Legemodellen og nervesystemet i praksis.

Dette forløb kan også kombineres med forløb 1 ved at flere medarbejdere deltager på BevægelsesMENTOR Uddannelsen og fungerer som mentorer for resten af dagtilbuddet eller skolen. Ofte går flere dagtilbud og skoler sammen om dette forløb. Læs mere om uddannelsen via dette LINK. 

  • Kick-off Workshop (3 eller 6 timer):
    Vi starter med en kick-off med en introduktion til nervesystemet og dets betydning for børns læring og trivsel. Introduktion til praksis.

  • Online og praksis del 1 – nervesystemet i fokus:
    Online undervisning i nervesystemet og konkret praksis og lege til nervesystemet.

  • Online live: Vi mødes online live til opsamling på del 1, spørgsmål og introduktion til Legemodellen og del 2.

  • Online og praksis del 2 - Legemodellen i fokus:
    Næste fase bringer Legemodellen i spil – både via online undervisning og praktisk arbejde med børnene. Deltagerne får værktøjer, de kan anvende direkte sammen med børnene.

  • Opsamling og Afslutning (3 eller 6 timer):
    Vi afslutter med en live workshop, hvor vi samler op og evaluerer forløbet, så erfaringerne forankres.

Skal vi arbejde tættere sammen?
Er du interesseret i at tale om muligheden for et forløb hos jer, så er du velkommen til at booke tid i min kalender til en samtale. Det er helt uforpligtende.

Book tid i min kalender til en afklarende samtale